Fence.rs internacionalni turnir u mačevanju okupiće 400 takmičara i gostiju u obe sportske hale

Internacionalni turnir u mačevanju za mlađe kategoriju pod nazivom Fence.rs, u organizaciji Mačevalačkog kluba Omladinac biće održan u Kristalnoj dvorani i „Zvonko Vujin“ („Medison“).

Do pre nekoliko godina ovaj turnir u našem gradu bio je poznat pod nazivom Bic Cup i Uskršnji turnir, a ove godine naslovni sponzor turnira je Fence.rs – globalna, inovativna platforma za organizaciju najvećih mačevalačkih takmičenja razvijena od strane One stop marketing IT marketinške agencije iz našeg grada.

Takođe, po prvi put, turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske mačevalačke konfederacije i kao takav boduje se za zvaničnu evropsku rang listu u kategoriji do 14 godina. Pored svih domaćih klubova, dobili smo prijave i od klubova iz Mađarske, Rumunije, Turske, Hrvatske, Kipra, Švedske, Jermenije, pa čak i iz Singapura gde očekujemo pravi festival ovog viteškog sporta sa preko 400 takmičara i gostiju.

Borbe su na programu u subotu i nedelju od 9 do 18 h

Takmičari će oprobati svoju snagu u disciplinama mač i floret za uzrat dece do 10,12,14 i 17 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji. MK Omladinac će predstvaljati preko 30 takmičara, dok će za većinu ovo biti po prvi put da se takmiče u svom rodnom gradu.

– Ovim putem Vas pozivamo da dođete u halu „Zvonko Vujin“ (bivši Medison) i na taj način se bolje upoznate sa ovim sportom koji je u Zrenjaninu zastupljen preko 130 godina kao i to da podrzite naše takmičare – poručuju iz MK Omladinac.