Gradonačelnik posetio rvačke reprezentativce na pripremama pred Evropsko prvenstvo

Kada je, uoči Svetskog šampionata u rvanju, septembra prošle godine, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio naše reprezentativce tokom priprema u Zrenjaninu, niko nije mogao pretpostaviti da su se na strunjačama u Domu borilačkih sportova “kovale” četiri zlatne medalje. Ovaj nezapamćen uspeh u inače trofejnom rvačkom sportu još jednom je potvrdio da u Zrenjaninu postoje optimalni uslovi za pripreme i da Rvački klub “Proleter”, u saradnji s Gradom Zrenjaninom i JU Sportski objekti na ;elu sa direktorom Danijelom Šebezom, može reprezentativcima da obezbedi sve što je neophodno da na najveća evropska i svetska takmičenja odu potpuno spremni. 

Sada su rvači Srbije ponovo završne pripreme obavili u Zrenjaninu i u sredu ih očekuje put za Zagreb, gde će učestvovati na Evropskom seniorskom prvenstvu u grčko-rimskom stilu, koje traje do 23. aprila. Među devet reprezentativaca, četvorica dolaze upravo iz “Proletera” – Viktor Nemeš, Boris Petrušić, Mihail Kadžaja i novi član kluba, Georgi Tibilov, a uz njih je i član stručnog štaba, trener Vojislav Trajković.

Srpsku rvačku ekspediciju posetio je danas gradonačelnik Zrenjanina, s istim željama i očekivanjima kao pred Svetsko prvenstvo u Beogradu. Poželeo je našim reprezentativcima uspeh na prvenstvu Evrope i podsetio da su četiri svetska zlata “iskovana” u našem gradu, matičnoj kući rvača “Proletera”. Zajedno s gradonačelnikom, u poseti su bili i generalna sekkretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i direktor “Sportskih objekata” Danijel Šebez. Ovoga puta svi prisutni složili su se u jednom, kada je u pitanju kontinentalni šampionat: “Neka se u Zagrebu ponovi Beograd”.

Gradonačelnik Salapura ističe podršku Grada Zrenjanina i saradnju ne samo sa nacionalnim rvačkim savezom, na čijem je čelu Zrenjaninac Željko Trajković, već i sa svetskom asocijacijom, koju predvodi naš sunarodnik Nenad Lalović.
“Rvanje je najtrofejniji sport u našem gradu, “Proleter” je klub sa najviše osvojenih titula državnog prvaka i sve to, uz dugu tradiciju, odličnu organizaciju kluba i interesovanje za treninge, koji su, inače, besplatni za svakog, garantuje da će Zrenjanin i dalje ostati rvački centar Srbije i pravo mesto za okupljanje naših najboljih rvača pred sva najveća takmičenja”, rekao je ovim povodom gradonačelnik Zrenjanina.