Srbija nadigrala Tursku u kvalifikacijama za EP

SRBIJA – TURSKA 36:27 (21:13)

SRBIJA: Petrović, T. Radojević, Kovačević, D. Radojević, Agbaba, Graovac, Stamenić, Stoiljković, Nikolić, Kojić, Risović, Liščević, Milojević, Milić, Dmitrović, Janjušević

TURSKA: Ozturk, Akalin, Ozboluk, Jilmaz, Bedel, Kiciroglu, Iskit, Imamoglu Ocal, Ajdin, Karacam, Sahin, Bozdogan, Akgun Goktepe, Turkoglu, Kilic, Durdu

Rukometašice Srbije pobedom su započele ciklus kvalifikacija za EHF EURO 2022. U „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu ubedljivo su savladale selekciju Turske rezultatom 36:27 (21:13).

Već u uvodnim minutima utakmice razigran podmlađeni sastav reprezentacije je pokazao da ne očekuje ništa manje od pobede na domaćem terenu. Razigrale su se naše devojke i već u uvodinim minutima stekle osetnu prednost, a do odlaska na odmor rezultat je glasio 21:13.

Ubedljiva je Srbija bila i tokom čitavog toka drugog poluvremena i izabranice Uroša Bregara su napravile važan prvi korak ka obezbeđivanju plasmana na Evropsko prvenstvo koje će se od 4. do 22. novembra 2022. godine igrati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Srbiju u nedelju, 10. oktobra očekuje drugi susret kvalifikacija za EHF EURO 2022 protiv Islanda na gostujućem terenu.