Koševi sa FIBA sertifikatima – poklon NIS-a

U “Kristalnoj dvorani” danas je održana svečanost na kojoj je kompanija NIS predstavila rezultate projekta pod nazivom “Unapređenje zrenjaninske košarke”. Kao društveno odgovorna kompanija, NIS je u okviru programa “Zajednici zajedno”, podržao nabavku savremene opreme, novih konstrukcija koševa sa FIBA sertifikatima i modernizaciju košarkaških terena KK “Proleter-Naftagas” iz Zrenjanina.

Time su se poboljšali uslovi za bavljenje ovim popularnim sportom, ali i Gradu Zrenjaninu obezbeđen deo neophodne opreme za organizaciju Evropskog prvenstva u košarci za žene naredne godine.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da Grad izdvaja značajna sredstva iz budžeta za razvoj sporta, funkcionisanje sportskih objekata i izgradnju i obnovu sportske infrastrukture.
“Ove godine krećemo sa velikim projektom rekonstrukcije našeg Gradskog stadiona u Karađorđevom parku, izgradnjom atletskog stadiona, ali uvek su dobrodošli prijatelji i ovakve društveno-odgovorne kompanije, kao što je Naftna industrija Srbije, uz čiju ćemo pomoć organizovati veliko takmičenje naredne godine, Evropski šampionat za košarkašice. Zrenjanin je, uz Niš i Beograd, jedan od gradova u našoj zemlji, gde će se igrati utakmice. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, ali ovo je preduslov da bi se dobro pripremili za tu sportsku manifestaciju”, ocenio je Janjić značaj projekta NIS-a.

Prisutnima se na današnjoj svečanosti obratio i direktor Bloka “Servisi” NIS-a Valerij Proskurin, istakavši da kompanija NIS najveći deo poslovanja realizuje na teritoriji Vojvodine, te je i logično što veliki deo svojih društveno odgovornih projekata ostvaruje baš ovde.
“Razvoj sporta i podrška zdravom načinu života je jedan veoma ozbiljan segment u životu i radu kompanije. Zato nam je bilo drago da učestvujemo u ovom projektu razvoja košarkaškog sporta na svim nivoima, od najmlađeg uzrasta do profesionalnih igrača i zbog toga je on ušao u naš korporativni program nazvan “Zajednici zajedno”. Sa Gradom Zrenjaninom ove godine smo realizovali 4 projekta u vrednosti 13 miliona dinara, a od početka programa, 2009. godine, ukupno 139 projekata”, kazao je Proskurin.

Događaju su prisustvovali i čelnici Sportskog saveza grada Zrenjanina, predstavnici Javne ustanove “Sportski objekti” i košarkaškog kluba “Proleter-Naftagas”, čiji je predsednik Petko Popović simbolično, zajedno sa jednim od najmlađih članova “Proleterove” škole košarke, ubacio kroz obruč prvu loptu i označio završetak projekta.

Svečanost povodom prezentacije projekta okončana je održavanjem revijalne utakmice košarkaša mlađih selekcija KK “Proleter-Naftagas”, čime je još jednom ukazano na značaj ulaganja u sport i promocije zdravih načina života u lokalnim zajednicama, što je i jedan od strateških ciljeva kompanije NIS.