Pokrajina finansira rekonstrukciju Gradskog stadiona

Pokrajinska vlada opredelila je sredstva u ukupnom iznosu od 1,931 milijardi dinara za realizaciju 36 projekata u Vojvodini, u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i u oblasti energetske efikasnosti.

Među tim projektima je i rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu, i u okviru nje izgradnja najsavremenije atletske staze, pratećih sadržaja i rasvete, a ugovor o realizaciji projekta danas je u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću. Vrednost investicije u Zrenjaninu je 120.777.243 dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što Pokrajina i Grad Zrenjanin, a u saradnji s Republikom, zajednički učestvuju u realizaciji još jednog značajnog projekta i dodao da je to dobra vest za Zrenjanin i Zrenjanince.
“Dosta sredstava smo ulagali u sportsku infrastrukturu, pre svega iz gradskog budžeta i fondova prekogranične saradnje, a sada, evo, već u prvom mesecu ove godine 120 miliona iz pokrajinskog budžeta stiže za rekonstrukciju našeg Gradskog stadiona. Uradiće se velika atletska staza sa tartan podlogom, propratni sadržaji i konačno će stadion dobiti i rasvetu. Zajedno s halama “Medison” i “Kristalnom dvoranom”, na ovaj način zaokružujemo sportski kompleks u Karađorđevom parku. Krećemo s raspisivanjem tendera i očekujem vrlo brzo i početak radova na stadionu”, rekao je gradonačelnik nakon svečanosti u Novom Sadu.