Ponovni početak rada Gradskog bazena

Posle jednogodišnje rekonstrukcije zatvorenog bazena Gradski bazen ponovo počinje sa radom. Prvi će pogodnosti renoviranog objekta testirati plivači, Zrenjanin će od 10. do 13. novembra biti domaćin plivačkoj eliti.
Preko 14 zemalja Evrope i sveta, na predstojećem plivačkom mitingu „Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanin 2011“ plivaće po programu Evropskog prvenstva u malim bazenima.
Na tom takmičenju grad Zrenjanin proslavlja jubilej od 130 godina plivanja, odnosno prvog zabeleženog plivačkog dvoboja, što predstavlja i jedno od prvih plivačkih takmičenja na našim prostorima.
Plivački sport u Zrenjaninu ima veoma dugu i uspešnu tradiciju, plivanje je proslavilo grad Zrenjanin koji je odnegovao vrhunske plivače.
Jubilej grada Zrenjanina jedan je od razloga zašto se Plivački savez Srbije odlučio da ove godine spoji dva takmičenja, Kup Zrenjanin i Serbia Grand Prix. Prema dosadašnjim prispelim prijavama, taj miting obećava jedno od najvećih plivačkih manifestacija na Balkanu u ovoj godini.

Polufinala i finala plivačkog mitinga „Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanin 2011“ održavaće se u popodnevnim delovima od 17 časova, u periodu od 10. do 13. novembra. Ulaz za sve zainteresovane je besplatan.