Vlade Divac otvorio teretanu

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić boravili su u utorak u Zrenjaninu, a povod je bio otvaranje savremene teretane u Domu borilačkih sportova i renoviranog košarkaškog terena na Bagljašu. Za ove objekte novac je obezbeđen iz gradskog budžeta, Olimpijskog komiteta i od pokrajinskog Sekretarijata.
Simboličnim presecanjem vrpce, teretanu u Domu borilačkih sportova su otvorili Vlade Divac i Modest Dulić, koje su dočekali i pozdravili takmičari svih generacija, treneri i čelnici Rvačkog kluba „Proleter”. Za izgradnju i opremanje teretane uloženo je oko osam miliona dinara.
Vlade Divac je ovom prilikom istakao da je Zrenjanin, kao centar rvačkog sporta u Srbiji, zaslužio da dobije modernu teretanu. Nju će moći da koriste i ostali sportisti Zrenjanina, koji će, po svemu sudeći, i na Olimpijadi u Londonu biti među najbrojnijima.
Očekujem da će rvači, koji sada imaju odlične uslove za rad, postizati još bolje rezultate i da će se na taj način popularizovati i omasoviti ovaj sport – naglasio je Divac.

Teretana je opremljena savremenim spravama prilagođenim za pripreme rvača i ostalih sportista koji se bave borilačkim veštinama. Tu su i prateći objekti, pa su na površini od oko 250 kvadratnih metara, osim teretane, smeštene tri svlačionice i spa centar. Uz salu sa strunjačom, rvači sada u ovom objektu imaju najbolje moguće uslove za rad. Ponosimo se što je po opremljenosti Rvački klub „Proleter” ne samo prvi u Srbiji, nego je i u svetskom vrhu – rekao je Dragan Vulešević, predsednik RK Proleter.