Boks: Kup nacija za žene

Olympics - Womens BoxingMeđunarodni turnir u boksu za žene “Kup nacija”, za koji se prijavilo 130 takmičarki iz 16 zemalja, održaće se u Kristalnoj dvorani od 9. do 12. januara.
Bokserke će se nadmetati u tri kategorije: elita-seniorke, mlade devojke i juniorke.
Predsednik Vojvođanskog bokserskog saveza i direktor turnira Jovan Panić rekao je da je “Kup nacija” dobio zvanično priznanje Evropske bokserske federacije kao najjači turnir u ženskom boksu u Evropi.
“Publika u Kristalnoj dvorani imaće priliku da tokom četiri dana vidi ‘krem’ ženskog olimpijskog boksa, koji je prvi put izašao na scenu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Reprezentacije poput Kazahstana, Rusije i Indije su velesile u ženskom boksu i biće predstavljene i u Zrenjaninu”, rekao je Panić.
Takmičenja počinju u sredu, 9. januara, u 15 sati, eliminacionim borbama. Ceremonija otvaranja turnira održaće se istog dana od 17.30.
U četvrtak, 10. januara, i petak, 11. januara, na programu su četvrtfinalne i polufinalne borbe, takođe od 15 sati, dok je subota, 12. januar, predviđena za finalne borbe, koje počinju u 13 sati.
Ulaz na sve borbe je besplatan.