Obaveštenje povodom pisanja Lista Zrenjanin

Javna ustanova „Sportski objekti“ Zrenjanin je prinuđena da demantuje navode u tekstu glavnog urednika lista „Zrenjanin“ gospodina Dalibora Bubnjevića, koji je objavljen u izdanju lista od 07.09.2012. godine.
Imamo više razloga da pružimo dodatna objašnjenja oko organizacije košarkaške utakmice Srbija – Slovačka i „incidenta“ koji se stvorio kod emitovanje naše himne „Bože pravde“. Jedan od razloga je što je tehnički organizator utakmice Košarkaški savez Srbije, a suorganizator je Srednjebanatski okružni košarkaški savez koji je bio zadužen za tehničke stvari što između ostalog podrazumeva i ozvučenje. Funkcioneri Gradske vlasti Zrenjanina i Direkcija za izgradnju grada su uložili maksimalne napore da bi se ispunili strogi propisi FIBE, kako bi mogla da se odigra utakmica u Zrenjaninu.

Obaveza JU „Sportski objekti“ je bila u smislu logističke podrške što podrazumeva ispravne semafore i table za koševe, higijenski urednu halu i svlačionice, klimatizovanu halu, obezbeđenje agregata u slučaju nestanka električne energije, obezbeđenje mesta za počasne zvanice, obezbeđenje uslova za novinare, internet priključke kao i priprema medija sale za konferenciju za štampu, obezbeđenje bezalkoholnih napitaka i sl. U ispunjenju tih obaveza bili su angažovani svi zaposleni od direktora Ustanove, kordinatora Hale do radnika na fizičkim poslovima. JU „Sportski objekti“  je te svoje obaveze ispunila.

Mada nije u našoj nadležnosti ozvučenje, osećamo moralnu obavezu da naglasimo da je taj dan emitovana nekoliko puta naša himna „Bože pravde“ i da je savršeno funkcionisalo, tako da jednostavno nije mogao da se predvidi taj tehnički zastoj u momentu emitovanja. Kao u životu tako i u poslu postoje neprijatne situacije koje prelaze u veličanstvene. Tako je bilo i sa horskim pevanjem oko 3100 posetilaca, himne „Bože pravde“, gde je ljubav zrenjaninaca prema košarki, gradu Zrenjaninu i Srbiji došla do punog izražaja. (Pročitajte tekst dnevnog lista “Kurir”)

Što se tiče organizacije distribucije i deljenja ulaznica to je bilo u isključivoj nadležnosti Košarkaškog saveza Srbije, koji je odredio na koji način će se to obaviti, a to je na dan utakmice sa početkom u 14 časova, svakom posetiocu dve karte (dokument lična karta ili đačka knjižica).
Pohvale za organizaciju, izgled i opremljenost objekta, predusretljivost zaposlenih, „duh i srce“ zrenjaninaca smo dobili od predsednika KSS Dragana Đilasa, potpredsednika KSS Dejana Bodiroge, kome treba da se zahvalimo što je Zrenjanin dobio šansu da organizuje ovu utakmicu, selektora Dušana Ivkovića, svih igrača, što su građani mogli i čuti i videti i pročitati.

Iz svega navedenog nas i čudi da je  gospodin Bubnjević, koji je novinar sa višegodišnjim stažom napisao neproverene i neistinite informacije i da je na osnovu njih ocenio rad direktora JU „Sportski objekti“, kao i kordinatora hale „Kristalna dvorana“ , a da nije prethodno obavio razgovor sa merodavnim ljudima.
U očekivanju da bude što više ovakvih manifestacija, u svim sportovima, u našem gradu pozivamo građane Zrenjanina da se masovno odazovu.