Reprezentacija Irana odigrala prijateljski susret sa RK Proleter u Kristalnoj dvorani

Rukometaši Proletera su odigrali kontrolni meč u Kristalnoj dvorani protiv reprezentacije Irana, koja se nalazi na pripremama u Srbiji.

Selektor Irana je proslavljeni rukometaš Veselin Vujović, a njegov tim je u ovom meču ubedljivo slavio rezultatom 33:23.

– Zahvaljujem se Rukometnom klubu Proleter, što nam je izašao u susret da odigramo ovu utakmicu. Zrenjaninci su jedna dobra superligaška ekipa, ali je reprezentacija Irana u ovom trenutku za nijansu kvalitetnija. Spremamo se za Olimpijske igre Azije, koje počinju 24. septembra, tako da imamo još mesec dana da se spremimo – rekao je Veselin Vujović i dodao da je ovo jedna od retkih prilika da se Iranci pripremaju u inostranstvu, jer su već decenijama pod strogim sankcijama.
Meč su sudile međunarodne sudije iz Zrenjanina, Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić.

RK PROLETER – REPREZENTACIJA IRANA 23:33
Kristalna dvorana, Zrenjanin. Sudije: Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić.

RK PROLETER: Stefan Ćorović, Marko Vasić 5, Mirko Damjanović, Božidar Nikočević, Marko Mikić, Todor Radović, Milan Gaković, Simon Mrda 2, Aleksandar Rudić 4, Dane Meseldžija, Uroš Knežević, Dalibor Breti, Filip Milošević 2, Pavle Cvijetić 9, Vasilije Petrović, Aleksa Bukvić 1.

IRAN: Mojtaba Hejdarpur 5, Amin Farhadi 2, Milad Galandari 4, Hosein Jahani 2, Jasin jo Kabirjan, Kiaraš Taheri 2, Mehran Rahnama 5, Ali Širani 3, Ali Rahimi, Mehdi Behnamia 1, Mohamed Reza Kazemi 2, Ali Šajeste, Afšin Sadegi, Omid Sarpoši, Šahab Sadegzadež 1, Amirabas Soltani 4, Ali Kohzad 1.