Novi ciklus edukativnog kviza „Prljavo ili čisto – nije isto“ – zrenjaninski đaci u ekološkoj misiji

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanina, uz podršku Grada Zrenjanina, organizuje četvrti po redu Eko kviz pod nazivom „Prljavo ili čisto-nije isto“ za učenike od petog do osmog razreda.

Reč je o takmičenju čiji je cilj podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju i zaštiti životne sredine, reciklaži i ekologiji, a ove godine za učešće u Eko kvizu prijavljen je rekordan broj škola, njih 22 iz Zrenjanina i naseljenih mesta.

Kvalifikacije i polufinalno takmičenje će se odvijati u periodu od 28. februara do 3. marta, u Kristalnoj dvorani. Finale je zakazano za 10. mart u Kulturnom centru. Škola koja pobedi u finalu, predstavljaće naš grad na republičkom takmičenju, koje će biti održano tokom aprila meseca u Beogradu.

JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i Grad Zrenjanin, zahvaljuju svim prijavljenim školama, kao i njihovim nastavnicima koji su prepoznali cilj ovog takmičenja.

– Sigurni smo da na ovaj način, putem edukacije dece činimo dobro delo za naš grad i životnu sredinu – poručeno je tom prilikom.

Inače, ekipa Osnovne škole “2. oktobar“ iz Zrenjanina bila je pobednik republičkog takmičenja u eko-kvizu “Prljavo ili čisto – nije isto” održanog 2017. godine kada su pokazali najviše znanja i umeća na prvom republičkom takmičenju te vrste.