Narodne poslanice Dubravka Kralj i Justina Pupin Koscal u poseti JU Sportski Objekti

Direktor Javne ustranove Sportski objekti, Danijel Šebez, ugostio je u subotu, 20. novembra, republičke poslanice, Dubravku Kralj iz Zrenjanina i Justinu Pupin Koscal iz Pančeva, koja je inače direktan potomak čuvenog naučnika Mihajla Pupina.

Uz Danijela Šebeza, narodne poslanice su u Kristalnoj dvorani dočekali i odbornici lokalnog parlamenta, Željko Malušić i Zoran Šemić. Zajedno su prisustvovali utakmici ŽRK Proleter – Spartak Debeljača, lično su poželeli sreću našim rukometašicama i tokom utakmice im dali podršku sa tribina.

– Rukometni klub Proleter iz Zrenjanina ima dugu tradiciju, a smatrali smo da naročito podršku treba da dobije ženski rukometni klub kako bi izborio plasman za takmičenje u prvoj ligi. Zato smo rukometašicama pre utakmice lično poželeli sreću i bodrili ih sa tribina. Nadamo se da će u narednom periodu imati više uspeha. Zrenjanin je iznedrio neka od najzvučnijih imena srpskog sporta, a i formalno je proglašen za grad sporta za 2021. godinu. Sportske aktivnosti bi trebalo da budu u centru pažnje uvek. Ulaganje u sport je strateško ulaganje, jer je to jedno od najboljih ulaganja u mlade. Rukomet, kao i svi kolektivni sportovi razvijaju kod dece timski duh, uče ih disciplini, uče ih da razmišljaju kao jedno telo, da su porazi sastavni deo života, uz sav pozitivan uticaj na njihovo fizičko zdravlje. Zato sport i treninzi treba da budu pristupačni svakom detetu. Za to se zalažemo i nastojimo da stalno unapredjujemo uslove za bavljenje sportom u našem gradu – saglasna je izjava narodnih poslanica Dubravke Kralj i Justine Pupin Koscal.