Info: Akvabik

Akvabik značajno doprinosi poboljšanju opšteg psiho-fizičkog stanja, smanjenju telesne težine, a samim tim zdravijim zglobovima i boljim respiratornim kapacitetima. Kako je zima vreme koje zahteva vežbanje u zatvorenom prostoru, idealna bi bila rekreacija u bazenu, tačnije akvabik.

Akvabik je aerobni program jačeg intenziteta koji se održava u vodi. Voda je povoljna za vežbanje jer se eliminišu sve mogućnosti povreda, a razvijaju psihofizičke sposobnosti vežbača uz muziku što predstavlja pravo zadovoljstvo za korisnike različitih potreba i ambicija. Ovaj vid aerobnog vežbanja utiče pozitivno na organizam tako što otklanja stres i tegobe lokomotornog sistema, a razvija kondiciju. Pažljivo odabran skup vežbi omogućava razvoj kompletne muskulature sa akcentom na pojedine mišićne grupe: stomačne, sedalne, mišiće nogu i ramenog pojasa. Važno je naglasiti još jednu specifičnost ovog načina vežbanja, a to je korišćenje otpora vode, što omogućava doziranje opterećenja tempom vežbanja kao i brojem ponavljanja. Na treningu u večernjim terminima zastupljene su vežbe za poboljšanje kondicije i topljenje viška masnoće, zatezanje tela, a vežbe istezanja na kraju časa daju telu gipkost i deluju opuštajuće.

Voda ima velike prednosti nad ostalim fitnes disciplinama: ukoliko je neko osetljiv na svoj izgled, voda skriva bezmalo sve, a otpor vode smanjuje težinu tela i oslobađa pritisak na zglobove, tako da mogu da vežbaju i oni koji se plaše povreda.

Gradski bazen je jedino mesto u gradu gde se možete baviti ovom izuzetno korisnom aktivnošću.
Treninge akvabika vodi profesor Sonja Jović. Termini su ponedeljkom, sredom i petkom od 19:30 do 20:30 i od 20:30 do 21:30. Akvakids, akvabik za decu, ima termine utorkom i četvrtkom od 19:30.

Cena na mesečnom nivou za akvabik iznosi 1.500 dinara a za akvakids 1.200 dinara. Sve ostale informacije možete dobiti na telefonu 069 502 7413.