Otvorena nova atletska staza

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, sekretar za sport vlade Vojvodine, Vladimir Batez i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, danas su svečanim presecanjem vrpce zvanično otvorili novu atletsku stazu na Gradskom stadionu.

Gradski stadion je posle više decenija rekonstruisan, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 120,1 milion dinara.

– Sledeće godine radićemo i drugu fazu radova, kako bismo imali kompletno rekonstruisan stadion, koji će omogućiti razvoj sporta u ovom delu Banata – rekao je predsednik Mirović.

Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, čime je ovaj stadion dobio novu atletsku stazu u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga.

– Razvoj sportske infrastrukture u Zrenjaninu, podrazumeva i razvoj atletike, kao jednog od sportova, koji je proslavio grad Zrenjanin. Ivana Španović je ponikla na ovom stadionu i to sve govori. Ja imam danas veliko zadovoljstvo kao Pokrajinski sekretar za sport i omladinu budem ovde na otvaranju atletske staze. Završena je prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona. U planu je već početkom sledeće godine da se finansira rekonstrukcija tribina. Zajedno sa modernom atletskom stazom i reflektorima, koji su urađeni, siguran sam da će Zrenjanin naći svoje mesto na mapi najvažnijih atletskih događaja – rekao je Vladimir Batez.

– Sa renoviranom halom “Medison”, sa rekonstrukcijom kompletnog Gradskog stadiona i Kristalnom dvoranom, koja je jedna od najboljih u Srbiji, imamo jedan multifunkcionalni kompleks sa modernim sadržajima i na taj način Zrenjanin ima dobre uslove za razvoj sporta – dodao je Batez.