Reagovanje na pisanje gl. urednika Lista Zrenjanin

kiristalna_dvoranaU ime zaposlenih u JU „Sportski objekti“ Zrenjanin osećam i moralnu i etičku obavezu da reagujem na pisanje glavnog urednika Dalibora Bubnjevića u listu „Zrenjanin“ od dana 20.06.2014. godine. Ovo je drugi put da gosp. Bubnjević iznosi neproverene i nepotpune informacije vezane za poslovanje JU „Sportski objekti“ (prvi put je bilo kada su se desili tehnički problemi oko emitovanja himne na utakmici Srbija-Slovačka). Kao prvo u Ustanovi nema zaposlenih, kako ih je kvalifikovao Urednik, (ne) upotrebljivih stranačkih prvaka, ima članova raznih stranaka kao i u svim ostalim javnim preduzećima i ustanovama (a gde nema u državnom sektoru?). Kao drugo, osnovna delatnost Ustanove je održavanje sportskih objekata koji su dati Ustanovi na upravljanje i tu su postignuti značajni rezultati. Ustanova je osnovana 2011. godine, i na upravljanje su joj dati objekti koji su bili dosta ruinirani, neki nefunkcionalni a neki potpuno devastirani, sa neispravnim elektro i vodovodnim instalacijama, krovovima koji prokišnjavaju, bez opreme za rad i sl. Uz podršku Gradske vlasti, gradonačelnika i načelnika za finansije, a imajući u vidu tešku finansijsku situaciju i skromna finansijska sredstva, sve objekte smo doveli u stanje funkcionalnosti. Kao što sam navela imali smo na raspolaganju skromna finansijska sredstva ali su zato zaposleni u Ustanovi (radnici na održavanju) maksimalno i profesionalno odrađivali sve poslove,radili su i prekovremeno (koje im nije plaćeno), nabavljali smo samo materijal i time postigli značajne efekte uz minimalne troškove (iako su plate u Ustanovi ubedljivo najniže u odnosu na sve druge i direktne i indirektne korisnike budžetskih sredstava). Izveštaj o radu Ustanove je postavljen na sajtu Ustanove, pa ne bi bilo loše da ga pročitate (za postignute rezultate Ustanova je dobila pohvale i od Gradskog veća i od gradonačelnika gospodina Bošnjaka). Navešću citat jednog dugogodišnjeg iskusnog sportskog radnika koji je izjavio da „Zrenjanin prvi put ima bolje sportske objekte nego sportske rezultate“. Kao treće, oko Vaše konstatacije da je čamotinja u JU „Sportski objekti“, sada Vam je jasno da „živost“ ne daju objekti nego korisnici istih, odnosno sportski klubovi, rekreativci. Za Vašu informaciju (koju opet imate u Izveštaju o radu za 2013. godinu) u Ustanovi je održano 26 sportskih manifestacija (Ustanova je dobila priznanja od svih organizatora), trenira oko 1.650 sportista (neki treniraju i dva puta dnevno) i mesečno imamo oko 11.500 rekreativaca. Takođe smatramo da će se dolaskom gospodina Gorana Fijata za vd direktora nastaviti trend dobrih rezultata i konstantno podizanje kvaliteta usluga
Od Vas, gospodine Bubnjeviću, kao odgovornog i dugogodišnjeg novinara, očekujemo, kao stanovnici Zrenjanina i kao vaši čitaoci da pre objavljivanja nekih konstatacija prvo proverite iste. Bez sumnje, sigurno ima prostora da se radi još bolje i kvalitetnije, sigurno ima i propusta u radu, ali mora da priznate da svi prave greške, pa i Vi.
Molim Vas da ovo reagovanje objavite, kao pravi profesionalac, u potpunosti i bez korekcija a mi Vas pozivamo da budete naš gost, kada god Vama odgovara i da se upoznate sa načinom rada u Ustanovi.
Za dalju dobru i korektnu saradnju.

mr Zorica Zubac Gavrilo