Prenosimo: Predstavljeni novi programi i sadržaji na gradskom bazenu

soz-proSaradnja Plivačkog kluba Proleter, JU Sportski objekti i Gradskog bazena  rezultiraće ovih dana proširenjem usluga i sadržaja na bazenu gde će se od 3. februara uvesti sedam novih programa. Tim povodom je u sredu održana konferencija za novinare na kojoj su govorili predsednik i trener Proletera Dragan Radosav i Dragan Jocić (koji su osmislili programe), finansijski rukovodilac u JU Sportski objekti Zorica Zubac i Dušan Damjanović, rukovodilac SC Jug-bazeni. Oni su naglasili da je cilj programa da se građanima, uz nadzor i savete stručnih trenera Proletera, ponude novi oblici treninga, rekreacije i zabave na vodi i da se obuči što više neplivača svih uzrasta.

Zorica Zubac je naglasila da je  zajednički projekat primer kako sportski objekti primamljivim sadržajima i pristupačnim cenama mogu da se iskoriste i približe građanima, te da primer Plivačkog kluba treba da slede ostali sportski kolektivi i osmisle rekreaciju u hali sportova, na stadionu ili na drugim terenima koji su pod ingerencijom JU Sportski objekti. Dušan Damjanović je dodao da klubovi treba da pokažu da nisu samo korisnici objekata, već i dobri domaćini koji će građanima širom otvoriti vrata hala, sala i stadiona.
Dragan Jocić je objasnio da je prvi od sedam programa vrtić, namenjen deci od 3 do 4 godine, radiće se na malom bazenu tri puta nedeljno od 16.25 i 17.05, a cilj je da se kroz igru i zabavu mališani oslobode straha od vode. Mesečna članarina za vrtić je 1500 dinara. Drugi sadržaj je saradnja sa Predškolskom ustanovom koja već koristi pet jutarnjih termina besplatno, a novina su popodnevni termini u školi plivanja tri puta nedeljno od 17.45 i 18.25 u malom i velikom bazenu, uz članarinu od 2000 dinara. Novina je i uvođenje rekreativne biznis grupe od 7 sati ujutro, pet puta nedeljno radnim danima, uz nadzor jednog trenera i članarinu od 2.500 dinara. Počeće sa radom i škola plivanja za odrasle (polaznici stariji od 15 godina) tri puta nedeljno uveče od 20.30 i 21.15 sati, a mesečna članarina je 3000 dinara. U planu je i da se oformi škola plivanja za invalide i decu sa posebnim pitrebama. U ponudi je i paket za građanstvo koji podrazumeva rad u teretani tri puta nedeljno od 16.30 do 17.30, isto toliko puta korišćenje saune, kao i neograničeni broj ulazaka na bazen. Članska karta za ovaj paket je 4000 dinara. Predviđena je i grupa za masters plivanje – veterani (bivši plivači i vaterpolisti), to je program trenažnog plivanja za starije od 35 godina, a podrazumeva da članovi Proletera odlaze na takmičenja. Treniraće svakoga dana od 18 do 19 sati, a mesečna članarina iznosi 2000 dinara.
(B. Mandić – List Zrenjanin 31.01.2014.)