Saopštenje Javne ustanove povodom incidenta na Gradskom bazenu

Javna ustanova „Sportski objekti“ Zrenjanin izlazi sa ovim saopštenjem povodom oglašavanja Plivačkog kluba „Proleter“ a u vezi sa kupovinom karata za ulazak na bazen plivačkih reprezentativaca.

Dana 8.11.2012. godine Upravni odbor JU „Sportski objekti“ doneo je odluku o radnom vremenu zatvorenog bazena na SRC „Jug Bazen“ kojom je radno vreme objekta za građanstvo određeno u terminu 11,00 – 19,00 (18,30 za boravak u vodi).

Nakon rekonstrukcije, zatvoreni bazen je zvanično otvoren međunarodnim plivačkim mitingom koji je trajao od 8. do 11. novembra.

Za građanstvo bazen je otvoren u ponedeljak 12.11.2012. u 11 časova.

Naši olimpijci Ivan Lenđer, Čaba Silađi sa par plivača i trenerom Draganom Jocićem su došli na bazen nešto posle 16 časova, da bi trenirali u svom ustaljenom terminu od 16,30 časova.

Smatramo da je od 8. do 12.11. bilo dovoljno vremena da se Plivački klub kao i ostali korisnici bazena informišu o novom radnom vremenu jer je odluka UO dostavljena na SRC „Jug Bazen“ istog dana kad je doneta.

Do ovog, po Javnu ustanovu, neadekvatnog rešenja u vidu kupovine karata od strane trenera Jocića, je došlo očigledno zbog loše komunikacije između aktera.

Napominjemo da je radnica na blagajni odbijala da naplati ulaz ali je na insistiranje trenera Jocića na kraju to i u radila i izdala i potvrdu kojom će on refundirati novac.

Do današnjeg dana, 19.11.2012. zvanično se Javnoj ustanovi niko iz Plivačkog kluba „Proleter“  nije obratio. Mišljenja smo da je do zajedničkog sastanka trebalo doći jer smo ubeđeni da su problemi ovakve prirode lako rešivi jednostavnim poboljšanjem komunikacije između Javne ustanove i korisnika bazena.

Javna ustanova „Sportski objekti“ trenutno pruža usluge na svojim objektima za više od 50 klubova i maksimalno se trudi da svim sportistima pruži što bolje uslove za rad i napredak. Zrenjaninski olimpijci imaju poseban tretman u odnosu Javne ustanove prema klubovima čiji su oni članovi, i naša ustanova je u svakom momentu spremna da im izađe u susret, i pomogne poboljšavajući uslove za treniranje, a sve u cilju postizanja vrhunskih rezultata i dostojnog reprezentovanja našeg Grada.

Javna ustanova je uvek spremna na kompromis i saradnju ali ne putem socijalnih mreža i medija već otvorenom komunikacijom sa rukovodstvom sportskih klubova, korisnika naših objekata pritom služeći se samo istinitim podacima. Želimo da verujemo da je događaj od 12. novembra na zatvorenom bazenu, iskonstruisan samo da bi se dobili što povoljniji termini za treniranje.