Otvoreni bazen počinje sa radom

Ukoliko vremenski uslovi to dozvole, otvaranje letnje sezone kupanja na Gradskom bazenu počeće u subotu, 9. juna. Radno vreme je od 10 do 19 časova, što je za sat duže nego prošle godine. Cena karte je ostaje nepromenjena, kao i predhodnih par godina iznosiće 150 dinara za odrasle i 100 dinara za decu do 12 godina. Zatvoreni bazen od danas pa do kraja leta neće raditi za građanstvo, već samo za plivače, vaterpoliste i rekovalescente.
Radnici JU “Sportski objekti” su uradili mnogo toga kako bi sve bilo spremno za otvaranje. Privodi se kraju kompletna rekonstrukcija toaleta na otvorenom bazenu, remontovane su tri cirkulacione pumpe i ofarbano je dno otvorenog bazena. Kikindska firma „Envirotech“ trenutno radi na izgradnji postrojenja za nanofiltraciju vode. To znači da će na bazenu postojati čista pijaća voda, bez arsena i bilo kakvih štetnih materija. Voda u otvorenom bazenu će konačno imati prozirnu boju. Zahvaljujući ovom modernom sistemu prečišćavanja, ulazna voda u otvorenom i zatvorenom bazenu će biti čista, što znači da će se koristiti znatno manje količine hlora za njeno tretiranje a i sam proces će trajati mnogo kraće, što će doneti i značajne uštede.
Krunisano je i drveće pored bazena i zamenjena su dotrajala stabla sa 30 stabala tuja i gimnokladusa, a u toku je izrada projekta ozelenjavanja platoa oko bazena.