Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima održano u Kristalnoj dvorani

U Kristalnoj dvorani je održano prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima, uz učešće više od 400 takmičara, pobedu u ukupnom plasmanu je odneo Veslački klub Partizan, dok su drugu i treću poziciju zauzeli Crvena zvezda i Danubius 1885.

Ako se po jutru poznaje, pred crno-belim veslačima je veoma lep dan. Prvo takmičenje u novoj sezoni i prva titula. U subotu je u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani” održano Prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima, uz učešće više od 400 takmičara, pobedu u ukupnom plasmanu je odneo Veslački klub Partizan, dok su drugu i treću poziciju zauzeli Crvena Zvezda i Danubius 1885.

Aktuelni srpski prvak i osvajač nacionalnog kupa tako je još jednom potvrdio da je bez prave konkurencije u domaćim okvirima. Veslači Partizana su u Zrenjaninu osvojili ukupno 16 medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji, od čega 9 zlatnih, 2 srebrne i 5 bronzanih, uz 125,88 sakupljenih poena. Drugo mesto pripalo je Crvenoj Zvezdi sa 10 medalja (2 zlata, 6 srebra i 2 bronze, 84,28 poena), a treće novosadskom Danubiusu 1885 sa 7 medalja (1 zlato, 4 srebra i 2 bronze, 51,92 poena). Učešće je na Prvenstvu Srbije u veslanju na ergometrima uzelo 16 klubova.

U konkurenciji seniora Partizan je osvojio sva tri odličja. Najbolji je bio novi veslač crno-belih, Nikolaj Pimenov, koji je 2.000 metara izveslao za 5:39.6 minuta, srebro je pripalo Martinu Mačkoviću (5:49,9), a bronza Aleksandru Beđiku (5:55.9). Kod seniorki su u konkurenciji bile samo Zrenjaninka Jovana Arsić (članica VK Partizan) i Elena Sladojević iz Crvene Zvezde, a bolja je bila „crno – bela“ takmičarka, sa vremenom skoro minut boljim od rivalke (6:37.1).

Kod mlađih seniora zlato je pripalo Nemanji Luledžiji iz Partizana, srebro Rastku Ratajcu iz Danubiusa 1885, a bronza Predragu Cvetkoviću iz Crvene Zvezde, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje bile Jelena Erić (Partizan), Maja Mišljenović i Isidora Đurović (obe Crvena Zvezda). Još dva zlata Partizan je osvojio i u konkurenciji lakih seniora (Marko Dojčinović) i seniorki (Andrea Poleksić).

Crno-beli juniori imali su slične rezultate, pa su zlato i bronza pripali Mihajlu Dediću i Lazaru Zelenoviću, dok je srebro osvojio Marko Marić iz Danubiusa 1885. Dve medalje osvojile su i juniorke Partizana, Tea Živković i Mia Samardžija, ali je zlato otišlo u ruke veslačici Smedereva, Milici Mladenović.

– Potpuno sam zadovoljan rezultatima – izjavio je nakon takmičenja Goran Todorović, trener Partizana, čiji se juniorski dvojac Luledžija – Dedić prethodne sezone okitio svetskim i evropskim zlatom. – Plasman u Zrenjaninu je samo potvrda kvaliteta koji imaju moji veslači. Svi su dali svoj maksimum, Luledžija koji je debitovao kao mlađi senior, Dedić u kategoriji juniora, a posebno moram da istaknem Marka Dojčinovića, koji je bio dominantan u kategoriji lakih seniora, iako je još junior. I ostali su postigli ono što smo očekivali od njih, a želim da podvučem i da su ponašanje i energija Partizanovih veslača tokom čitavog takmičenja bili na vrhunskom nivou. Posle dva meseca priprema nastavili smo da proizvodimo stabilne rezultate, a sada se okrećemo narednom izazovu, a to je izborna regata za juniore.

Veslalo se i u kategoriji studenata, gde je najbolji bio Dušan Stefanović (Danubius 1885), najuspešnija studentkinja je Elena Sladojević (Crvena Zvezda).

U ukupnom plasmanu prvo mesto podelili su Beogradski univerzitet i Vojna akademija sa po 28 poena, drugo mesto pripalo je Novosadskom univerzitetu (19 bodova), a treće mesto zauzela je Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera iz Subotice (8 bodova).