Paraolimpijci zadovoljni uslovima u renoviranom Medisonu

Zrenjanin je 1. aprila bio domaćin prvenstva Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, koje je održano u sportskoj hali „Medison“, u tehničkoj organizaciji stonoteniskog kluba invalida „K2“ iz našeg grada.

Učestvovalo je više od 80 takmičara iz 10 klubova, a među njima su i osvajači medalja na prošlogodišnjim paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Najsupešnija od naših reprezentativaca, olimpijska šampionka u singlu i vicešampionka u dublu Borislava Perić Ranković, ističe da ne propušta ovakva takmičenja, a izuzetno je zadovoljna novim uslovima za takmičenja u rekonstruisanom „Medisonu“.

„Ono što nam je bilo najbitinije, to je sada ispoštovano i urađeno u ovoj hali, osećamo se mnogo ležernije i prijatnije kada imamo sve uslove prilagođene invalidima“, naglasila je, a o takmičenju u kom, realno, nema konkurenciju, kaže da mu pristupa ozbiljno kao i svakom drugom.

Selektor reprezentacije Srbije, Zlatko kesler, ocenio je da je i do sada Zrenjanin bio dobar domaćin ovakvih takmičenja, a da je sada, što se tiče invalida, organizacija podignuta na još viši nivo.

„Dva toaleta pristupačna za invalide, novi parket, sve je to odlično i sigurno će biti još bolje kada se rekonstrukcija hale u potpunosti završi i verujem da ćemo se ovde viđati ne samo jednom, nego i dva puta godišnje, a možda ćemo organizovati i neke pripreme u Zrenjaninu“, zaključio je Kesler.