Otvaranje rekonstruisanog “Medisona”

U najstarijoj namenskoj sportskoj hali u Srbiji, zrenjaninskom “Medisonu”, danas je obeležen završetak prve faze rekonstrukcije tog objekta, projekat finansiran je u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija nazvan “Hall of Banat Fairs”. Sredstva u ukupnom iznosu od 447.966 evra obezbeđena su od strane Evropske unije (387.071 EUR), Grada Zrenjanina – nosioca projekta i partnera, Privredne komora industrije i poljoprivrede u Temišvaru.

U okviru rekonstrukcije u potpunosti je obnovljen i proširen parket, s adaptacijom u tri sportska terena i mogućnosti da halu istovremeno koristi i do pet sportskih ekipa i klubova, modernizovan je i adaptiran sanitarni čvor, uz ostvarivanje potpune pristupačnosti za sve osobe, i rekonstruisane su elektroinstalacije. Objekat će u narednom periodu biti opremljen odgovarajućim mobilijarom za održavanje sajmova i teleskopskim tribinama, za organizovanje sportskih događaja.

Medison sada ima površinu od 2.630 kvadrata pod parketom, što maksimalno povećava trenažne kapacitete, a hala će se koristiti i za održavanje različitih sajamskih manifestacija.

Rekostruisani objekat je danas svečano otvoren uz prisustvo gradonačelnika Čedomira Janjića, zamenika gradonačelnika Saše Santovca, predsednika Sportskog saveza grada Zrenjanina Rajka Petrovića, generalnog sekretara SSGZ Sime Salapure, direktora Javne ustanove Sportski objekti Bojana Mijatova, osvajača dve olimpijske medalje Momira Rnića…

– Prvo što će biti urađeno u nastavku rekonstrukcije je obnova enterijera objekta, a želimo da napravimo i nekoliko aneksa oko samog “Medisona”, da obezbedimo i “toplu vezu” sa novom halom i kada sve to uradimo ovo će zaista biti jedan sjajan sportski i sajamski objekat na koji će biti ponosni svi Zrenjaninci – istakao je Janjić.

Trenažni proces u hali do sada je sprovodilo 11 klubova, sa oko 270 sportista, uz još oko 70 rekreativaca, a po rečima direktora Javne ustanove “Sportski objekti” Bojana Mijatova, uz adekvatnu organizaciju, taj će broj biti značajno veći. Stekle su se mogućnosti, kako je objasnio, i za uvođenje nekih novih sportova, poput badmintona i tenisa.

– Mi se konstantno trudimo da unapredimo funkcionalnost sportskih objekata o kojima brinemo. Svakako ćemo se potruditi da u ovom objektu bude omogućeno da se, pored treninga, ovde održavaju i utakmice. Hala je spremna za sportiste. Poručili smo i jednu mašinu, koja će održavati ovu veliku površinu parketa. Imamo teren za rukomet, odnosno futsal, imamo dva košarkaška terena, ucrtana su i tri odbojkaška terena, dva terena za badminton, odvojen je deo za stoni tenis i borilačke sportove – istakao je Mijatov.

Radove na rekonstrukciji hale “Medison” izvela su zrenjaninska preduzeća – projekat je uradio “SM-Inženjering”, a neposredne radove preduzeće “MV Invest”.