Iz Zrenjanina po medalje u Rio

pripreme_rvaciRvači Davor Štefanek, Viktor Nemeš i Kristijan Fris otputovali su na Olimpijske igre u Rio, posle završnih priprema, koje su odradili u Domu borilačkih sportova i na Vojnom stadionu.

Svetski prvak iz 2014. Davor Štefanek, takmičiće se 16. avgusta grčko – rimskim stilom, u kategoriji do 66 kilograma.

– Svašta može da se dogodi, pogotovo na Olimpijskim igrama. Fris i Nemeš rvaju pre mene, pa bih voleo da probiju led i osvoje medalje kako bi mi bilo lakše i opuštenije – rekao je Štefanek.

Kristijan Fris izaći će na strunjaču 14. avgusta, takođe će se boriti grčko – rimskim stilom, ali u kategoriji do 59 kilograma.

– Mnogo smo radili i trenirali, idem da osvojim medalju. Najvažnije je što se fizički osećam dobro – rekao je Fris.

Najmlađi među njima, 23 – godišnji Viktor Nemeš, svestan je da ima veliku šansu da se vrati sa odličjem.

– Daću sve od sebe, pa ako Bog da biće medalje. Dva meseca nismo bili kod kuće, samo smo trenirali i potpuno smo spremni – zaključio je takmičar u kategoriji do 75 kilograma.

Nemeš i Fris su izborili plasman na Olimpijske igre upravo na kvalifikacionom turniru u Zrenjaninu. Zajedno sa Štefanekom završne pripreme za Rio su odradili u gradu na Begeju.

– Spremni smo i fizički i psihički. Trenirali smo u Domu borilačkih sportova i na Vojnom stadionu. Veoma smo zadovoljni uslovima u Zrenjaninu – rekao je selektor rvačke reprezentacije, Stojan Dobrev.