Vladimir Batez obišao Sportske objekte

batez_zrPokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, posetio je danas Zrenjanin, Nakon prijema kod gradonačelnika i radnog sastanka, obišao je Kristalnu dvoranu i stadion u Karađorđevom parku.

– Danas smo imali veoma kvalitetan razgovor sa gradonačelnikom Zrenjanina, Čedomirom Janjićem, koji nas je upoznao sa kompletnom situacijom koja se tiča sporta i sportske infrastrukture. Pošto obilazimo sve opštine i gradove na teritoriji Vojvodine, možemo reći da je glavni problem sportska infrastruktura. Danas smo, takođe, hteli da predstavimo gradonačelniku planove Pokrajinskog sekretarijata – rekao je Vladimir Batez.

– Veoma sam zadovoljan stanjem u Zrenjaninu. Ovo je grad sporta sa oko 180 sportskih klubova, grad sa ogromnom tradicijom, koji je iznedrio velike šampione. Drago mi je što gradonačelnik Janjić i njegov tim podržavaju sport. Čuo sam veoma dobre ideje oko projekata iz međunarodnih fondova i već sledeće godine ćemo zajednički raditi na nekim stvarima – dodao je Batez.

Sekretar je istakao da je Paraolimpijski centar, koji treba da bude izgrađen na Zelenom polju, izuzetan projekat i da treba da bude urađen udruženim snagama i Ministarstva za sport, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i grada Zrenjanina.

– Bilo mi je zadovoljstvo da budem domaćin Pokrajinskom sekretaru za omladinu i sport i njegovim saradnicima, da im predstavim sve projekte na kojima radimo. Ponosni smo i na svoje klubove i na svoje sportske organizacije, ali i na ono što radimo u oblasti infrastrukture. Mnogo smo uložili u obnovu i rekonstrukciju našeg zatvorenog, a posle i otvorenog bazena. Prošle godine otvorili smo novu sportsku salu, istu takvu završavamo i u Mihajlovu, a ove godine novu ćemo otvoriti i u Botošu. Radimo impresivan objekat u Elemiru, salu za borilačke sportove u Kleku… Naravno, najveći projekat, za koji je zainteresovana i šira sportska javnost u zemlji, pa i inostranstvu, jeste Paraolimpijski centar, koji hoćemo da gradimo na terenu pored nadvožnjaka za Beograd u Sportskom centru Partizan. To je jedan kapitalnih projekata koji ne možemo sami da realizujemo, već nam treba podrška Pokrajine i države i siguran sam da ćemo je dobiti – naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.

Direktor JU Sporstki objekti, Bojan Mijatov, tokom današnjeg obilaska hale „Medison“ najavio je da će krajem septembra početi njena rekonstrukcija. Biće postavljena nova podloga na terenima, kojih će biti ukupno tri, a hala će biti multifukcionalna.

– Radovi po projektu će trajati od 60 do 90 dana. Očekuju nas tri multifunkcionalna terena sa paravanima, što će omogućiti da tri kluba mogu da obavljaju trenažne procese. Nakadno bi trebale da se uradi aneks prostorija i svlačionice. Novac je odobren od EU da se hala adpraptira, što će biti od velikog značaja za sport u Zrenjaninu. Ovom prilikom zamolio bi klubove, koji su korisnici hale, da se u tom periodu strpe – rekao Mijatov.