Akvabik na Gradskom bazenu

aquabicAkvabik je naziv za skup aerobih vežbi koje se izvode u vodi. Odličan je način za gubljenje kilograma, jer je voda gušća sredina od vazduha, i pruža drugačiji otpor prilikom izvođenja pokreta.

Vežbanjem u vodi, smanjuje se masa tela, a samim tim i naša muskulatura je angažovana na drugi način prilikom izvođenja vežbi. Upravo iz razloga što telo bukvalno pluta u vodi, smanjuje se opterećenje zglobova, pa se ovaj vid treninga posebno preporučuje starijim osobama ili onima koji se oporavljaju od neke povrede. Takođe, jako je efikasan i kod osoba sa povećanom telesnom masom, upravo iz prethodno navedenog razloga smanjenja opterećenja zglobova. Kretanje kroz vodu pruža otpor sa svih strana, što zahteva angažovanje svih grupa mišića i razvija mišićnu ravnotežu.

Ovaj vid treninga ima brojne prednosti. Osim što su mogućnosti povrede svedene na minimum, voda deluje opuštajuće na organizam, te vas vrlo brzo oslobađa negativne energije. Kao i tokom svakog vežbanja, telo se znoji i eliminišu se štetne materije iz organizma. To je veoma bitno kod eliminisanja celulita, jer vodena sredina svojim otporom bukvano razbija masne ćelije. Takođe, ovaj vid vežbanja posebno pogoduje osobama sklonim alergijama i respiratornim infekcijama, jer se prilikom izvođenja vežbi ne podiže prašina.

Akvabikom se od sada možete i baviti na našem bazenu u terminima ponedeljkom, utorkom i četvrtkom od 20,20 do 21,30. Cena na mesecnom nivou je 2.500 dinara.
Osobe za kontakt i više informacija o programu su:
Sonja Jović 064 5506 202
Biljana Vujović 062 505 198